MIT направи суперздрав 3D графен

MIT направи суперздрав 3D графен
През последните години се изписа страшно много за графена – материал на бъдещето, който ще спаси света с десетките си приложения и специални сили, почти като на герой от Marvel. Реални демонстрации на тези характеристики обаче до този момент бяха изключително редки. Сега, Масачузетският технологичен институт (MIT) променя това с последното си изобретение – графенов материал, който има едва 5% от масата на стоманата, но е десет пъти по-здрав от нея.

Инженерите са започнали с много точен компютърен модел и след това са отпечатали на 3D принтер специфични кубчета от материала, който да представят порестата структура на триизмерния графен. Последвали са компресионни тестове – при тях формата е от изключително значение – порестата структура на розовите кубчета означава, че има по-голяма повръхностна площ, което дава голяма здравина при малко тегло.

Прочетете още...

Департаментът по отбраната на САЩ иска да сади растения с биоразградими куршуми

Ето едно заглавие, което не се среща често. Както много хора подозираха, Доналд Тръмп не е особено добре настроен към планетата Земя. Новият Президент избира най-неподходящите хора за всички агенции, които се опитват да запазят родната ни планета. Има обаче една институция, която е прекалено голяма и важна, за да бъде пипана – Департаментът по отбрана. Институцията планира иновативна стратегия, която трябва да разпръсне живот с помощта на средства, които по принцип го отнемат – биоразградими куршуми.

Прочетете още...

Как да оптимизираме компютъра след преинсталация на Windows?

Много хора си мислят, че след преинсталация на Windows няма какво толкова да се направи, освен да се инсталират най-важните за тях програми, но това далеч не е така, а доказателство за това са хилядите въпроси от типа "Защо имам висок клас видеокарта, а игрите ми забиват", които обикалят интернет.

Всички инструкции са написани за Windows 10, но изпълнението им на по-стари версии е идентично.

Нека видим кои са първите стъпки, които трябва да извървим след инсталация на нов Windows:

  1. Инсталация на драйвери - аз лично винаги започвам от LAN и видео драйверите, след което преминавам към аудиочипсет и всички останали драйвери. Хубаво е...
Прочетете още...

Еволинк се присъеди към DirectCLOUD платформата на DE-CIX

Чрез DirectCLOUD Интернет доставчиците, членове на DE-CIX, могат да свързват директно своите клиенти към доставчици на облачни услуги, като заобикалят публичния Интернет. Сред известните облачни услуги, достъпни през платформата, са Amazon Web Services и Microsoft Azure. Сега сред тях се нарежда и Evolink.cloud.

По този начин Еволинк прави по-достъпна своята облачна платформа за оператори и бизнес клиенти във Франкфурт, Хамбург, Мюнхен и Дюселдорф.

Прочетете още...

Microsoft и Kaspersky постигнаха споразумение относно антивирусния софтуер

Битката между Microsoft и Kaspersky Lab изглежда е на път да приключи. Московската компания за кибер сигурност се е съгласила да оттегли антитръстовите обвинения, след като Microsoft на свой ред обяви, че ще промени начина, по който доставя обновления към потребителите.

Спорът между двете компании започна през 2016-а година, когато Kaspersky обвини Microsoft в лоши практики и лишаване на трети страни от конкурентноспособност. Руснаците твърдяха, че щатската технологична компания не предоставя достатъчно информация за обновленията си на разработчиците на антивирусен софтуер и това води до проблеми с работата на антивирусните програми. На практика, често след подобни обновления компютрите на потребителите остават незащитени или се връщат към Windows Defender по подразбиране.

Прочете още...

Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ