Курсове на БНБ на някои чуждестранни валути към българския лев от 21 август (18:00 ч.)

Курсове на БНБ на някои чуждестранни валути към българския лев от 21 август (18:00 ч.):
1 USD - 1.66298, 100 JPY - 1.52597, 1 GBP - 2.14178, 1 CHF - 1.72138.

PC конверсията на Final Fantasy XV е официално потвърдена

PC конверсията на Final Fantasy XV е официално потвърденаПоследните новини от европейското изложение Gamescom ще зарадват феновете на SquareEnix и поредицата Final Fantasy и особено онези, които разчитат на PC за гейминг. Защото официално бе потвърдено, че FFXV ще се появи за Windows PC. Играта вече навъртя известен километраж на конзолите PS4 и Xbox, но до този момент PC геймърите не можеха да се докоснат до 15-ата част на класическото японско RPG заглавие. Играта ще излезе някъде през 2018 г.

Прочетете още на IDG.bg

Galaxy Note8: Всичко, което трябва да знаете за новия фаблет на Samsung

Samsung случайно публикува снимки на новия Galaxy Note8, броени дни преди официалното му представяне. Случайно качена информация на сайта на компанията потвърждава, че Samsung пуска няколко дена по-рано Note8. Снимката е като тази, която вече изтече през Еван Блас. Той коментира, че предварителните заявки за новия фаблет започват в четвъртък, 24-ти август, а доставките ще са на 15 септември. Пускането на фаблета Galaxy Note в края на лятото, е голямо събитие за производителя, който има още причини да внимава сега, след гафа с  Galaxy Note7, който доведе до масови рекламации в резултат на това, че устройствата започнаха да експодират. По-късно Samsung пусна високо оценения от потребителите  Galaxy S8, който донесе рекордни печалби.


Прочетете още в PCWorld.bg

Изкуственият интелект заменя мобилността

Сатя НаделаMicrosoft обяви изкуствения интелект (AI) за един от своите главни приоритети, измествайки фокуса си от него към мобилните технологии. В ежегодния финансов отчет на компанията за AI се говори шест пъти, след като година по-рано той не бе споменат нито веднъж. Насочвайки вниманието си към AI, технологичният гигант е премахнал от новия отчет препратките към мобилните технологии, които бяха посочени за приоритет на корпорацията при встъпването в длъжност на настоящия ѝ изпълнителен директор, Сатя Надела, през 2014 г. Имайки предвид ограничените перспективи на Windows Phone, по всичко личи, че в Microsoft са взели решение да прекратят с експериментите в тази насока.

Прочетете още в Computerworld.bg

Ericsson ще съкращава работни места, но не е ясно къде и колко

Ericsson ще съкращава работни места, но не е ясно къде и колкоВъв финансовия си доклад за второто тримесечие Ericsson коментира, че ще ускори плановете си за намаляване на разходите и подобряване на ефективността, част от програмата за спестявания. Компанията обаче не предостави никакви детайли в кои поделения или страни ще има съкращения, както и колко служители ще бъдат засегнати. По този начин тя омаловажи публикации, според които са налице планове за съкращаване на около 25 хиляди служители извън Швеция. Освен това компанията обяви, че започва в Германия съдебни действия срещу производителя на смартфони Wiko заради патенти нарушения.

Прочетете още в Computerworld.bg

15 млн. атаки срещу потребители на торенти засече ESET

15 млн. атаки срещу потребители на торентиОт началото на 2016 г. системата за наблюдение на специалиста в сферата на ИТ сигурността ESET е засякла 15 млн. инциденти, при които “заразяването” с вредоносен код е било свързано с популярни торент приложения и услуги за обмен на файлове. Според компанията хакери използват подобни услуги по два начина – компрометирайки торент приложения и маскирайки вредоносното съдържание в самите файлове. В частност през миналата година злоумишленици са атакували macOS потребители, разбивайки сайта на торент клиента Transmission. Те са преработили приложението, включвайки в състава му вредоносен код.

Прочетете още в CIO.bg

Информационно обслужване ще разчита на ERP система на Microsoft

Информационно обслужване ще разчита на ERP система на MicrosoftНова интегрирана система за управление на бизнеса ще управлява бизнес процесите в „Информационно обслужване“ АД, съобщиха от държавната ИТ компания. ERP решението Microsoft Dynamics NAV е внедрено във всички поделения на компанията (26 клона в цялата страна) от Тим ВИЖЪН България. С нея компанията ще управлява всички процеси, свързани с осъществяване на счетоводната дейност, управление на склад, съставяне и управление на бюджети по звена и проекти, както и управление на паричните потоци в дружеството.

Прочетете още в Computerworld.bg

Експерти призовават за незабавни действия срещу автономните оръжия

Експерти призовават за незабавни действия срещу автономните оръжияМеждународна група от експерти по изкуствен интелект и роботика подписа отворено писмо, адресирано до ООН, за спиране разработката на автономни оръжия, които според тях ще доведат до “трета революция при бойните действия”. Елън Мъск, основател на Tesla, SpaceX и OpenAI, както и Мустафа Сюлейман, основател и ръководител на отдела разработващ системата DeepMind на Google, са сред 116-те подписали писмото. Според тях технологиите може да помогнат за справяне с проблеми, пред които изправено обществото. Същите обаче могат да бъдат използвани и в автономни оръжия за индустриализиране на военните действия.

Прочетете още в Computerworld.bg


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ